Met deze simpele truc voorkom je dat tulpen gaan hangen

Vanaf januari zijn de tulpen weer volop te verkrijgen. Een moment waar we altijd weer naar uitkijken, omdat de vrolijk gekleurde voorjaarsbloemen voorzichtig aan de naderende lente inluiden. Maar wanneer ze gaan hangen is het toch wel een erg treurig gezicht. Gelukkig kun je dit gemakkelijk voorkomen.

Een speld in een bos bloemen

Het enige wat je hoeft te doen is de stelen door te prikken met een speld, nét onder de bloem. Op deze manier voorkom je dat de bloemen gaan hangen. Zet de tulpen vervolgens in een klein laagje water in de vaas, want ook dat voorkomt dat de bloem ‘naar beneden kijken’. Vul het water wel af en toe bij, want ze kunnen behoorlijk veel drinken.

Zo blijven je tulpen langer mooi

Daarnaast helpen de onderstaande tips ook om ervoor te zorgen dat je tulpen langer mooi blijven:

1. Snijd de stelen recht af met een scherp mes, en dus niet schuin zoals bij de meeste andere bloemen. Hiermee voorkom je dat de tulpen te veel water opnemen, waardoor ze slap gaan hangen.

2. Haal de bladeren die onder water komen te staan eraf en zet ze in een schone (!) vaas.

3. Voeg snijbloemenvoedsel of een scheutje chloor toe voor een krachtigere bloei en voor water dat langer schoon blijft.

4. Zet tulpen niet in de buurt van rijpend fruit, de centrale verwarming of kachel en vermijd direct zonlicht.

5. Ververs indien nodig het verontreinigde water en snijd opnieuw een schuin stukje van de stelen af.

Met onze verzorgingstips geniet je nog langer van onze tulpen. Je hoeft nu alleen nog zelf een mooi tulpenboeket uit te kiezen. Succes!

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram