Droogbloemen: Verzorgingstips & houdbaarheid

GEDROOGDE BLOEMEN: VERZORGINGSTIPS, HOUDBAARHEID

Het is helemaal hip om natuurlijke en duurzame producten te gebruiken in huis. De droogbloemen trend past hier dan ook perfect bij. Droogbloemen zijn tegenwoordig niet meer suf en stoffig maar hartstikke tof in je interieur!

De houdbaarheid van gedroogde bloemen

De houdbaarheid van gedroogde bloemen kan tot een aantal maanden of zelfs driekwart jaar oplopen. Gedroogde bloemen blijven langer mooi wanneer je ze op een plek zet waar de luchtvochtigheid niet al te hoog is (om schimmel te voorkomen) en ze niet in de volle zon staan (om verkleuring te voorkomen), de woonkamer of slaapkamer is over het algemeen een geschikte plek.

Droogbloementrends

We hebben nu veel manieren besproken waarop bloemen gedroogd kunnen worden maar nog niet hoe je ze mooi kunt stijlen. Je kan gedroogde bloemen namelijk simpelweg op een vaas zetten als een simpel, eenvoudig accessoire voor in je ruimte maar je kan er ook veel meer creatieve kanten mee op.

Bert van der Meij heeft altijd landelijk veldboeketten in verschillende tinten en maten. Zo zijn er veel mensen die houden van een eenvoud en doen een aantal pluimen in een vaas met natuurlijke pastelkleuren maar je hebt ook mensen die de vaas helemaal vol willen met felle kleurtjes. Je kan een boeket droogbloemen nog unieker maker door ze in een bijzondere vaas te zetten, zo maak je van je droogbloemen een echte eye-catcher.

Facebook
Instagram