VERZORGINGSTIPS

Je hebt net een mooie bos bloemen voor jezelf gekocht of er eentje gekregen. Maar hoe kun je dit boeket het beste verzorgen zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten? Wij hebben een aantal verzorgingstips voor je! Als je de onderstaande stappen netjes opvolgt, kun je optimaal van jouw bloemen genieten.

Bloemen schuin afsnijden

Bloemen kunnen dan beter voldoende water opnemen. Zorg ook dat er geen blad in het water hangt of komt om bacteriën te voorkomen.

Neem een schone passende vaas

Voorkom hiermee bacteriën in het water en het geeft de stelen de ruimte. Vergeet ook de snijbloemenvoeding niet toe te voegen. 

Let op de blaadjes!

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen

Voeg het bijgeleverde zakje snijbloemen voedsel toe……

dit zorgt ervoor dat de bloemen alle voedingsstoffen krijgen om mooi tot bloei te komen. Bovendien bevat het een bacteriedodend middel waardoor het water langer schoon blijft. Kijk op het zakje hoeveel snijbloemenvoedsel je aan het water moet toevoegen. Houd je aan de aanbevolen hoeveelheid. Als je teveel toevoegt kan dit namelijk de bloemen beschadigen

Niet op de tocht……

..bij de kachel of naast fruit. Door de wind, warmte en ethyleen van het fruit gaan bloemen sneller verslappen.
Geniet van de bloemen!

Met onze verzorgingstips geniet je nog langer van onze bloemen. Je hoeft nu alleen nog zelf een mooi boeket uit te kiezen. Succes!

Tagged
Facebook
Instagram